چرا ایندکس سایت مهم است؟
همان طور که در مقدمه مطلب اشاره شد، بیشتر ترافیک وبسایتها از نتایج موتورهای جستجو درصفحات به دست میآید.پس به راحتی به نقش و اهمیت ایندکس شدن سایت پی برده می شود.
همه سایتهایی که در صفحه نتایج جستجو (SERP) نمایان میشوند، از قبل به وسیله خزندههای آنها خزیده، و ایندکس شدهاند. در نهایت ایندکس شدن یک سایت، موجب افزایش چشمگیر ترافیک آن خواهد شد و به این وسیله به راحتی مطالب تازه بارگذاری شده نیز در وبسایت خیلی سریع توسط کاربران پیدا خواهد شد.
اگر قادر نباشید وبسایت خود را برای گوگل ایندکس نمایید، به وسیله موتورهای جستجو قابل مشاهده نیستید و برای یک کسب و کار چه فاجعهای از این بزرگتر؟!
از تصورات غلط و بزرگ کاربران اینترنتاین است که زمانی از گوگل استفاده مینمایند در حقیقت در حال جستجو در فضای وب هستند. در صورتی که این تصور کاملاً غلط و اشتباه است،در زمان جستجو در گوگل در حقیقت در حال جستجوی سایتهای ایندکس شده می باشیم.
چگونه متوجه شویم سایت ما در گوگل ایندکس شده؟
برای درخشیدن در رنکینگ و طبقهبندی گوگل ، کافیست که اطمینان پیدا کنید سایت شما در فهرست گوگل قرار گرفته یا به عبارتی ایندکس شده. در هر صورت به هر میزان از کلیدواژههای مناسب استفاده کنید و یا محتوای سئو شده و مفید تایپ کنید تا وقتی که محتوای شما به وسیله گوگل ایندکس نشده باشد به چشم کاربران نخواهد آمد و اصلا فایدهای نخواهد داشت.
سایتتان را در گوگل جستجو کنید :
کافیست آدرس سایت خود را در گوگل به صورت زیر جستجو کنید:
میزان نتایجی که در قسمت بالای صفحه نتایج نمایان میشود،میزان و تعداد صفحات وبسایت می باشد که به وسیله گوگل ایندکس شده است.در صورتیکه URL ایندکس نشده باشد، هیچ نتیجهای به وسیله گوگل نمایش داده نمی شود.
آموزش ایندکس سایت در گوگل (همراه با عکس از سرچ کنسول)
برای ایندکس شدن ساییتان در گوگل باید به وسیله گوگل کنسول، سایت خود را به آن معرفی نمایید. برای این کار دو تکنیک وجود دارد که هر دو در اینجا آموزش داده می شود.همچین جالب است بدانید که مدت زمان تقریبی ایندکس شدن سایت در گوگل به وسیله هر دو روش برابر است و در حقیقت از هر تکنیکی که استفاده نمایید، با نتیجه شبیه به هم خواهید داشت.
روش اول: افزودن فایل robots.txt
برای اینکه گوگل URL های موجود در سایتتان را جستجو و آنها را بخزد معرفی نقشه سایت به گوگل مهمترین روش است. این فعالیت به وسیله گوگل سرچ کنسول به راحتی انجام پذیر است.
در نقشه سایت تمام دادههای متا درمورد نسخههای زبانهای متفاوت و صفحه های مخصوص تصاویر، ویدئوها و اخبار در یک جا قرار دارد. جهت معرفی نقشه سایت به گوگل از دو تکنیک اول و دوم میتوانید استفاده کنید؛ شما میتوانید نقشه سایت را در فایل robots.txt قرار داده و آن را به وسیله این فایل به گوگل معرفی و نیز میتوانید آدرس آن را مستقیماً به گوگل ارئه دهید..
جهت معرفی فایل robots.txt به گوگل مراحل زیر را انجام دهید:
- در ابتدا فایل robots.txt یک خط به صورت زیر اضافه کنید:
Sitemap: http://example.com/my_sitemap.xml
- سپس روی این لینک کلیک نموده تا به صفحه تست و ثبت فایل robots.txt در گوگل کنسول هدایت شوید.بعد آدرس فایل را در قسمت پایین نوار صفحه وارد و بعد روی دکمه تست ضربه بزنید.
- در این قسمت، اگر فایل شما مشکل خاصی نداشته باشد، محتوای داخل فایل در قسمت کادر بالاییبه نمایش در می آید.
- بعد میتوانید روی دکمه submit ضربه زده کرده و آن را در گوگل ثبت نمایید.
روش دوم: افزودن sitemap
با این روش باید آدرس نقشه سایت را به طور مستقیم به گوگل معرفی کنید و باید این مراحل را به ترتیب انجام دهید.
- در ابتدا در کنسول گوگل به وسیله فهرست کناری وارد قسمت sitemap report شوید.
- در بالای صفحه در قسمت نوار آدرس نقشه سایت را وارد نمایید.
- سپس روی دکمه submit کلیک نمایید.
دقت داشته باشید، تا گوگل متوجه سایت شما شود، آن را بخزد و ایندکس نماید امکان دارد، مدت زمانی بین چند روز تا چند هفته زمان ببرد. در این مدت بهتر است منتظر بمانید. درخواست چندباره هیچ اثری در سرعت انجام کار ندارد؛ولی میتوانید درخواست مجزا برای ایندکس کردن URL های سایتتان بدهید.
روش سوم: استفاده از URL Inspection tool
جهت افزودن URL های سایت به صورت جداگانه به فهرست ایندکس گوگل از این روش استفاده کنید؛ پس اگر تعداد زیادی URL دارید که می خواهید به گوگل معرفی کنید ، کافیست با استفاده از روش قبل، نقشه سایتتان را به گوگل معرفی نمایید.
برای استفاده از این روش مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- در ابتدا به گوگل سرچ کنسول رفته و گزینه URL Inspection را از فهرست کناری انتخاب نمایید
- در نوار بالای صفحه URL مورد نظر را وارد نمایید.
- سپس اینتر کنید. یک تست زنده از آدرسی که وارد کردهاید در این حالت انجام خواهد شد تا مشکل خاصی برای ایندکس نمودن صفحه وجود نداشته باشد. اگر مشکلی وجود نداشته باشد، درخواستتان برای ایندکس کردن پذیرفته و اگر مشکلی وجود داشته باشد از شما درخواست میشود تا آنها را برطرف (fix) نمایید.
5 روش افزایش سرعت ایندکس سایت:
فرآیند ایندکس کردن سایت در گوگل کافی و مؤثر است ولی کامل نیست. شما برای ایندکس کردن وبسایت یا بلاگ جدیدتان در گوگل، بینگ یا هر موتور جستجوی دیگری از دو راه حل می توانید استفاده کنید؛ راه حل اول که به لاکپشتی معروف است. که منتظر بنشینید تا به طور طبیعی توسط گوگل ایندکس شوید. مدت این روش هفتهها یا ماهها می تواند طول بکشد.ولی با انجام روش دوم با انجام اقداماتی به ایندکس سریع سایت خود کمک زیادی می کنید، که در ادامه معرفی می شود.
1.ایجاد فایل robots.txt :
امکان دارد نام robots.txt کمی فنی و ترسناک به نظر برسد، ولی این فایل چندان هم پیچیده و سخت نیست.
robots.txt یک فایل متنی درهاست سایت می باشد که به موتورهای جستجو اعلام می کند، چه چیزی را ایندکس و چه چیزی ایندکس نکنند.
در اصل این فایل لیستی از دستورات برای خزنده می باشد که به آنها اطلاع میدهد که به کجای سایت را خزیده و به کجای آن ورود نداشته باشند. قبل از اینکه خزندهها خزیدن هر صفحه را شروع نمایند،در ابتدا به این فایل سر زده و آن را میخوانند.
پس باید بدانید که robots.txt بسیار مهم است که به گوگل اجازه خزیدن سایت را بدهد.و دقت کنید که اشتباهاً کل سایت را برای خزندهها ممنوع نکنید.
2.تولید لینکهای داخلی :
ساخت لینک داخلی یکی از مؤثرترین راهها برای تشویق خزیدن و تقویت ایندکس شدن صفحات وب، می باشد. همان طور که در قبل بیان شد، مسیری که اسپایدرها به وسیله اینترنت طی میکنند توسط لینکها شکل میگیرد. اسپایدر وقتی یک مسیر را دنبال می کند که یک صفحه به صفحه دیگری لینک شده باشد،پس اطمینان حاصل کنید لینکهایی را به صفحات مهم سایت داده اید و از مهمترین صفحات خود لینک خلق کردهاید.
3.گرفتن بک لینک:
هرچند پیوندهای داخلی به اسپایدرها کمک زیادی میکند تا ساختار سایت را درک کنند و صفحات جدیدی جستجو کنند، ولی بک لینکها مهمتر از آنها، می باشند. بک لینکها همان لینکهایی می باشند که از به سایت شما از سایتهای دیگر وارد میشوند.
هر چه میزان لینکهای شما از سایتهای معتبر بیشتر باشد، اعتبار سایت شما در نگاه گوگل بیشتر شده و احتمال اینکه رتبه ساییتان بالا برود بیشتر است.علت آن این است که چون شما بک لینک هایی که از دیگر سایت ها گرفته اید، خزنده ها را به صفحات سایت شما ارسال می کند.پس اگر سایت دیگری به صفحات تازه شما لینک دهد.خیلی زود خزیده و ایندکس می شود.
4.اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی :
در ارتباط با شبکههای اجتماعی واضح است که پلتفرمهای اجتماعی راهی راحت و ساده برای اطلاعرسانی به افراد در مورد با محتوای تازه سایت است. اگر شما لینک مطلب تازه را کپی و در پست های شبکه اجتماعیتان بگذارید، مشاهده خواهید کرد که محتوای شما با افراد تمام جهان به اشتراک گذاشته میشود.
5.درخواست Request indexing در وبمستر :
در قسمت url inspection می توانید آدرس مورد نظر را وارد کرده و گزینه request indexing راانتخاب و روی آن ضربه بزنید.به راحتی درخواست ایندکس به گوگل ارسال می شود.
جمع بندی:
حال که با اهمیت ایندکس شدن سایت در گوگل آشنا شدید؛ مخصوصا ایندکس به سرعت در سایت در گوگل میتواند به شما کمک زیادی کند تا مطالب تازه تر را به دید کاربران گوگل برسانید. به عنوان نمونه در حال حاضر که تب و تاب کرونا همه مردم را فرا گرفته و مقدار سرچ آن دارای افزایش چشمگیری است، اگر مطلبی درج کنید باید سریع در گوگل ایندکس شود. و قطعا ایندکس شدن این مطلب 4 ماه بعد یا حتی 1 ماه بعد قطعا دیگر فایدهای برای جذب ترافیک سایت شما نخواهد داشت.