در ادامه به بررسی انواع روش های قیمت گذاری می پردازیم؛

قیمت گذاری نفوذی :

در این مدل قیمت گذاری، قیمت محصول را کمتر از حد معمول (با سود کمتر) مشخص می‌کنند تا مشتریان توجهشان به آن محصول و برند جلب شود. سپس پس از نفوذ در بازار و رسیدن به هدفشان قیمت‌ها را افزایش می دهند. این روش در صورتی کارآمد است که مشتریان نسبت به قیمت حساسیت داشته باشند. درحقیقت با استفاده از این روش بک گراندهایی که در ذهن مشتری درمورد محصول قرار دارد از بین می رود و افراد فرصتی برای تجربه محصول شما پیدا می کنند و تبدیل به مشتری دائم می شوند.

قیمت گذاری اقتصادی :

برای شرکت‌های بزرگ قیمت‌گذاری اقتصادی بسیار کارآمد و مهم است، زیرا افراد جامعه به آن‌ها اعتماد و اطمینان دارند و به هر میزان قیمت کمتری ارائه دهند، فروش بیشتری دارند. اما این مورد برای شرکت‌های کوچک بسیار خطرناک است، زیرا حجم فروششان بسیار کم است و ممکن است با ارائه قیمت کم سود چندانی نداشته باشند، ضمنا چون این شرکت ها برای اشخاص شناخته شده نیست، ممکن است افراد تصور کنند، که محصولات آن شرکت ها دارای کیفیت و ماندگاری لازم نیست.

کسب و کار: معرفی مدل و طریقه قیمت گذاری اینترنتی که باید بدانید.
روش های قیمت گذاری اینترنتی

 برای شرکت‌های بزرگ :

ارائه محصول مورد نظر به صورت رایگان در این استراتژی کاربرد اساسی دارد،اما برای فعال کردن ویژگی‌ها و فیچرهای اضافی در ادامه کار باید هزینه پرداخت شود.استفاده زیادی از این روش قیمت‌گذاری در دنیای دیجیتال می‌شود. قطعا در نرم افزارها و بازی‌ها این تجربه را داشته اید! ابتدا شما به صورت رایگان برنامه ای را دانلود می‌کنید اما تنها قادر به جلو رفتن تا چند مرحله هستید و برای رفتن به ادامه مراحل باید هزینه پرداخت کنید. از ویژگی های این کار می توان به شناخت و آشنایی مخاطب با محصول اشاره کرد. بعد از آشنایی و استفاده از محصول ، اگر محصول برای کاربر کار آمد و قابل استفاده بود برای دریافت دیگر قابلیت ها هزینه پرداخت می کند.ولی متأسفانه در ایران مصرف کنندگان از نسخه کرک شده نرم‌افزارها استفاده می‌کنند و بدون پرداخت هزینه از روز اول به تمام قابلیت ها دسترسی دارند.

قیمت گذاری روانی:

قطعا بارها با شماره و عدد ۹ در آخر قیمت‌ها مواجه شده اید! در بخش قیمت به‌جای  رقم ۵۰ هزار تومان تنها نوشته می شود ۴۹.۹ هزار تومان! چون این رقم به ظاهر در ذهن مشتری کمتر از ۵۰ هزار تومان و بالاتر از ۴۰ هزار تومان به نظر می‌ رسد! دقیقا که همه ما آگاه هستیم که این دو قیمت اصلاً تفاوتی با هم ندارند ولی نکته جالب اینجاست،و  تحقیقات حاکی از آن است که نرخ فروش محصولات با قیمت ۹/۴۹ بسیار بیشتر از قیمت های واقعی است. قیمت‌گذاری عدد فرد (odd pricing) به نام روش روانی در بین شرکت ها شناخته شده است.

قیمت گذاری سرشیرگیری :

این روش قیمت گذاری دقیقا متفاوت با قیمت گذاری نفوذی است یعنی هنگامیکه شرکتی محصول جدید که دارای تکنولوژی خاص است را به بازار ارائه می دهد، برای محصول خود قیمت بسیار بالایی  انتخاب می‌کند. و بعد از ورود رقبا به بازار به علت قیمت بالا، برای بیشتر شدن سهم خود در بازار به‌مرور قیمت را کاهش می‌دهد. برای تجربه محصول جدید مشتری‌ها حاضرند مبلغ زیادتری پرداخت کنند، ولی بعد از جا افتادن محصول دیگر کسی حاضر به پرداخت قیمت بالا نیست ؛و شرکت ها نیز با استفاده از این استراتژی و جذب مشتری بیشتر قیمت ها را کاهش می دهند.

چند نکته که باید به آن دقت داشته باشید:

دقت داشته باشید که، امکان دارد قیمت بالا به ایجاد رقیب کمک کند.

اولین نکته :

به عنوان نمونه ؛کارخانه هلندی فیلیپس (Philips)، هنگامیکه دستگاه پخش سی دی را برای اولین بار به بازار ارائه کرد، قیمتش آنقدر بالا بود که موجب ورود رقبای ژاپنی به بازار شد.  رقبا با  تولید و ارده قیمت پایین‌تر موفق شدند سهم بازار را بگیرند و موجب نابودی  فیلیپس شد!

نکته دوم :

به این نکته باید دقت داشته باشید، که کاهش سریع قیمت ممکن است باعث نارضایتی خریداران اولیه می شود. زمانی که اپل (Apple) قیمت آیفون (iPhone)های خود را در طول دو ماه از ۶۰۰$ دلار به ۴۰۰$ تغییر داد، و موجب اعتراض خریداران اولیه شد. که نتیجه اعتراض آن شد که اپل مجبور به شارژ حساب کاربری خریداران به مبلغ  ، ۱۰۰$ برای خرید های آینده شان شد.

قیمت گذاری گرفتار کننده :

یکی از استراتژی ها  برای فروش محصولات قیمت گذاری گرفتار کننده است ، در این روش مشتری واقعا اسیر می‌شود. در این روش برای استفاده از محصولات دیگر باید قیمت بالاتری خرید کنید و  قیمت محصول اصلی پایین نگه‌داشته می‌شود،اما برای استفاده از دیگر محصولات مجبور به خرید آن هستید.

با این استراتژی زیاد مواجه شده اید، مانند؛شرکت‌های خدمات ارتباطی، که به ارائه سیم‌کارت‌ به قیمت بسیار ارزان و حتی با بسته‌های اینترنتی رایگان ، ولی برای استفاده مجدد از آنها ،باید به خرید سرویس‌های متفاوت اقدام کنید.

قیمت‌گذاری پویا از روش های قیمت گذاری اینترنتی بر اساس زمان :

در این روش کمپانی ها قیمت‌ها را مدام طبق، تقاضا و نیاز افراد، تغییر می‌دهند تا سود خودشان را بیشتر کنند.

به‌ عنوان نمونه، مسافران اطلاع دارند که قیمت اتاق‌ هتل بسته به تقاضای آنها متفاوت است. مثلا در روزهای شلوغ که تقاضا بیشتر است،قیمت هتل بالاتر  و در روزهایی که تقاضا بسیار کم است قیمت همان اتاق ها بسیار پایین است.

قیمت گذاری بر مبنای بازار :

در روش قیمت‌گذاریبر مبنای بازار، بازار تعیین قیمت است نه فروشنده. عموما از این روش برای محصولاتی استفاده می شود که تعداد فروشندگانش زیاد است و مشتری حاضر است مقدار معینی پول برای خرید محصول پرداخت نماید. فروشندگان اگر قصد داشته باشند قیمتشان بالاتر از قیمت بازار باشد یا رقبای خود را حذف کنند، باید ارزش‌افزوده‌ای مانند خدمات بهتر مشتری، سفارش راحت‌ یا کیفیت بیشتر  را برای محصول خود ایجاد کنند.

قیمت گذاری مجموعه‌ای:

با استفاده از استراتژی،قیمت گذاری مجموعه‌ای، شرکت‌ها چند محصول متناسب را در یک پک می‌فروشند و قیمت این پک نسبت به قیمت تک‌ تک محصولات بسیار پایین‌تر است. از این استراتژی برای فروش و حذف محصولات قدیمی‌ استفاده می شود.

قیمت گذاری جغرافیایی:

محصول در مناطق مختلف دنیا با قیمت‌های متفاوتی ارائه می‌شود،در روش قیمت‌گذاری جغرافیایی،تفاوت قیمت بسیار طبیعی است زیرا در بعضی از مناطق، آن محصول بسیار کمیاب‌ و یا برای حمل آن هزینه بیشتری پرداخت می‌شود.

قیمت گذاری بالا در روش های قیمت گذاری اینترنتی چه زمانی به کار می آید؟

در این استراتژی قیمت‌گذاری، محصول با قیمت بیشتری از رقبا در بازار ارائه می‌شود. این روش زمانی کارآمد است که:

  • تعداد رقبا کم باشد
  • شرکت از مزیت های محصولاتش آگاه باشد، به گونه ای که مشتریان برای پرداخت مزیت ویژه نسبت به دیگر محصولات حاضر به پرداخت هزینه بیشتری باشند.

قیمت گذاری رهبری محصول کیفیت:

بعضی شرکت ها از استراتژی  رهبری محصول-کیفیت، استفاده می کنند. این روش ،زیرمجموعه premium pricing می باشد، و کیفیت در این شرکت ها نوعی مزیت محسوب می‌شود. به همین علت این شرکت‌ها قیمت بالایی برای محصولات خود می گذارند؛ ولی نکته جالب این است، که این کمپانی ها قابل‌خرید بودن را با لوکس بودن وکیفیت ترکیب می‌کنند؛ و فقط قیمت را  تا حدی بالا مشخص می‌کنند که محصول برای مشتری قابل‌خرید باشد.